Lehdistötiedote

Lehdistötiedote

JULKAISUVAPAA

Turkulainen vapaiden ja avoimen lähdekoodin ohjelmien käyttäjäryhmä Turuxi järjestää lauantaina 8. maaliskuuta klo 10-16 Avoimien Ohjelmien Päivän, tänä vuonna teemalla “Vapaat ohjelmat ammattikäytössä”. Tapahtuman kohderyhmänä ovat tällä kertaa kokeneet vapaiden ohjelmistojen käyttäjät, joita odotamme saapuvan paikalle eri puolilta Suomea.

Vapaissa ja avoimen lähdekoodin ohjelmissa (VALO) on kyse siitä, että ohjelman tekijä antaa ohjelman käyttäjälle vapauden käyttää, kopioida, tutkia, muuttaa ja jakaa ohjelmaa - alkuperäistä tai muutettua - edelleen. Ammattikäytössä avoimia ohjelmia tapaa yleensä palvelimissa (esim. Linux, MySQL, MediaWiki), mutta viime aikoina käyttö on yleistynyt myös työasemissa (Firefox, OpenOffice, GIMP) sekä mobiililaitteissa (Googlen Android, OpenMoko, Nokian Maemo).

Tapahtuma järjestetään ICT-talossa, joka on Turun korkeakoulujen ICT-opetuksen yhteinen keskus. Tila sijaitsee Kupittaan rautatieaseman välittömässä läheisyydessä, joten paikalle pääsee helposti myös kauempaa.

Tapahtumassa on tarjolla ajankohtaisia esityksiä mm. Linux-ratkaisuista koulumaailmassa sekä vapaiden ohjelmien yrityksille antamista taloudellisista ja eettisistä eduista. Mukana on myös katsaus Linuxin monimuotoisuuteen aina kännyköistä supertietokoneisiin sekä esitelmä Linux-pohjaisten sulautettujen järjestelmien kehityksestä. Esittelypisteillä voi tutustua vapaiden ohjelmistojen kanssa toimiviin tahoihin, kuten yrityksiin ja oppilaitoksiin – kehittäjäyhteisöjä unohtamatta.

Avoimien Ohjelmien Päivä on perinteeksi muodostunut jokavuotinen tapahtuma jonka järjestää Turuxi. Tapahtuma järjestetään jo viidettä kertaa kävijämäärän noustessa vuosittain ja tänäkin vuonna odotetaan uutta yleisöennätystä.

Lisätietoja saa tapahtuman verkkosivuilta osoitteesta http://aop.turuxi.org tai puhelimitse projektipäällikkö Tero Kuuselalta numerosta 040 747 0099 tai sähköpostilla tero.kuusela@turuxi.org.