Jabber-palvelimet

Jabber-verkossa on useita palvelimia. Jabberin käyttämiseksi riittää, kun kirjautuu yhdelle palvelimelle, ja ottaa sitä kautta yhteyksiä yksittäisiin Jabber-verkossa oleviin ihmisiin ja huoneisiin. Idea on sama kuin IRC-verkossa, jossa on useita toisiinsa kytkettyjä palvelimia sekä kanavia, joille kerääntyy ihmisiä eri palvelimien kautta.

Esimerkkejä Jabber-palvelimista joille voi kirjautua ovat mm. Linux-Aktivaattorin jäsenilleen tarjoama linux-aktivaattori.org, vapaasti tunnuksia tarjoava jabber.dk sekä GMail-tunnuksilla toimiva Google Talk.

Esimerkki yksittäisen henkilön Jabber-tunnuksesta voisi olla vaikkapa filip.flossaaja@linux-aktivaattori.org. Tuo tunnus toimii siis Filip Flossaajan yhteystietona.

Kun Jabber-palvelimeen, esim. jabber.dk, on siis jo luotu yhteys, voidaan tämän jälkeen ottaa yhteys Filip Flossaajaan lisäämällä hänet Gaimin (tai minkä tahansa käytössä olevan pikaviestiohjelman) yhteyslistaan (“tuttavalista”) ja kaksoisnapsauttamalla tätä yhteyttä listasta. Vastaavasti Jabber-huoneeseen voidaan luoda yhteys lisäämällä huone yhteyslistaan. Jos halutaan päästä Turuxin Jabber-huoneeseen, niin tässä vaiheessa astuu kuvaan palvelin conference.linux-aktivaattori.org, sillä Turuxin Jabber-huoneen osoite on turuxi@conference.linux-aktivaattori.org.

Vaihe vaiheelta etenevä kuvitettu ohje Turuxin Jabber-huoneeseen liittymisestä löytyy omalta sivultaan.

Luokat: