TapahtumaAOP2006

Avoimien ohjelmien päivä 2006

Toukokuussa meillä ei ollut kuukausittaista tapaamista, vaan AOP 2006 järjestettiin 20.05. ja alkukuu käytettiin valmisteluihin.

AOP toteutettiin tällä kertaa eri idealla kuin aiemmin. Keskitetyn ison tapahtuman sijaan jalkauduimme kolmen hengen voimalla Turun kauppakeskus Forumiin. Tavoitimme hyvän joukon ohikulkijoita, joista osa oli jo Linux-käyttäjiä, osa hyvin perillä avoimista ohjelmista ja lopuille asiamme aivan uutta ja ihmeellistä.

Olimme Forumin keskusaukiolla ison Ubuntu-CD-kasan, esitteiden ja kolmen yleisökäyttöön tarkoitetun kannettavan kanssa klo 12-16. Vilkkain hetki ajoittui keskipäivän jälkeen, ja puoli kolmen jälkeen alkoi olla kovin hiljaista.

Jaoimme yhteensä n. 90 Ubuntu Breezy x86 -levyparia ja kaksi 64-bittistä versiota. Turuxin ja Linux-aktivaattorin yhteisiä esitteitä meni 27 kpl.

Valitettavasti emme päässeet langattomaan Spark-verkkoon huonon kentän takia, mutta toisaalta harva ihminen olikaan kiinnostunut kokeilemaan nettiselailua. Pari kävijää vilkaisi AbiWordia ja OpenOfficea ja Ubuntun työpöytää yleisesti.

Paras tapa tavoittaa ihmiset oli pysäyttää, ojentaa CD-levyjä ja esitettä käteen ja kertoa ytimekkäästi, mistä on kysymys. Varsin monet jäivät juttelemaan ja kysymään lisää. Yllättävän monella oli jo hyvä käsitys siitä, mitä avoimia ohjelmia on olemassa.

Vastaisen varalle voisi muistaa, että kannattaisi koota isohko taulu, josta ihmiset saisivat omassa rauhassa lukea, mistä jaetuissa ohjelmissa ja avoimessa lähdekoodissa on kysymys. Yleisimpiin kysymyksiin olisi hyvä olla valmiit vastaukset. Verkon toimivuus on syytä varmistaa etukäteen. Esitteessä olisi hyvä olla mukana asennusohje ja tiivistelmä avoimien ohjelmien ideasta ja eduista.

Kiitokset suunnittelussa ja tapahtumassa mukana olleille sekä kaikille ohikulkijoille, jotka uskaltautuivat vastaanottamaan tarjoamiamme levyjä, juttelemaan tai kokeilemaan ohjelmia itse.

Ensi vuoteen!

Antti Kaihola - 20.5.2006 (AOP 2006 Forum-tiimin vetäjä)

Luokat: