PythonSprintRaportti

“Python Sprint”-raportti

Tänne on tarkoitus laatia jonkinlainen raportti “Python Sprint”-tapahtumasta kirjoitellen aina vähän väliä sen aikana.

Lauantai 27.04.2004

12:26

Opastus, kahvi/tee/mehu/pulla ja muut pikku alkuvalmistelut Turuxin puolelta saatiin valmiiksi hyvissä ajoin ennen ensimmäisten ei-valmistelijoiden saapumista. 9 henkilöä oli jo paikalla, yhtä autolastillista odoteltiin vielä. Osallistujat virittelivät omia koneitaan kuntoon ja luokan verkkoon. Pientä sählinkiä oli mm. johtojen tarpeen kanssa, mutta onneksi kaukaa viisailla oli ylimääräisiä mukana.

12:32

Kolmen ihmisen autolasti saapui juuri, mukana yksi etukäteen ilmoittautumatonkin. Yhtä ilmoittautunutta uupuu vielä.

12:39

Viimeinenkin (ilmoittautunut) osallistuja saapui paikalle ja Arvo Malmi esitteli lyhyesti luokkatilat, joissa toimimme.

12:52

Kaikkien tankattua pientä aamupalaa, aloiteltiin päivän ohjelmaa. Hieman etuajassa, mutta kaikki ilmoittautuneet olivat paikalla. Ensimmäinen esitys oli yleisesti Pythonista, pitäjänä Tommi Virtanen. http://tv.debian.net/talks/python-intro/python-intro.html

12:57

Vielä yksi ilmoittautumaton osallistuja tupsahti sisään.

13:45

Tommin varsinainen esitys päättyi ja osallistujien Python-tuntemusta kartoitettiin keskustelulla. Paikalla olijoista useimmilla vaikutti olevan jonkin verran jo aiempaa Python-kokemusta.

13:54

Tommi aloitti seuraavan esityksensä seuraavasta aiheesta, Twisted-kirjastosta (http://twistedmatrix.com/documents/current/howto/tutorial). Edellistä esitystä osallistujat vaikuttivat kuuntelevan hyvin kiinnostuneesti, mutta tämän Tommi varoitti menevän todennäköisesti kokemattomilta ohjelmoijilta yli.

14:42

Toinen esitys päättyi. Jälleen yleisö vaikutti kiinnostuneelta, Tommi onnistui selkeästi tarjoamaan jokaiselle jotakin vaikeammallakin aiheellaan. Ruokailu sijoitettiin alkavaksi puoli neljältä, joten vuorossa oli jälleen keskustelua ja koodausta siihen saakka.

17:18

Kaikki muuallakin syöneet ovat vihdoin palanneet luokkatilaan. Lars Wirzeniusta, seuraavan esityksen pitäjää, odotellessa, käytiin mielenkiintoisia keskusteluja, joissa eräiden osallistujien projektit onnistuivat saamaan kehitysapulupauksia. Lars aloitti esityksensä postituslistaohjelmistosta Enemies of Carlotta.

18:25

Larsin esitys herätti myös kiinnostusta ja keskustelua ja mahdollisesti jopa uusia käyttäjiä EoC:lle Tommi oli kerännyt listan EoC:hen liittyvistä projekteista, joita oli putkahtanut esiin ja keskustelu aiheesta jatkui.

18:52

Mielenkiintoisten keskustelujen jälkeen Tommi aloitti esityksen Scalemailista.

19:28

Päivän viimeinen esitys painottui enemmän keskusteluun. Iltapala laitettiin tarjoiluvalmiiksi samalla ja oli nautittavissa koko loppuillan ajan.

21:00

Lauantaipäivä saatiin päätökseen. Esityksen jälkeen suurin osa osallistujista jatkoi keskusteluja erinäisistä aiheista, keskittyen toki sähköpostimaailmaan, toisten keskittyessä mielensä lepuuttamiseen Frozen Bubblen parissa. Lähes kaikki osallistujat viipyvät viime minuuteille saakka. Kaikkia muistutettiin vielä kellojen siirtämisestä yöllä ja sovittiin huomisen aloittamisajankohdaksi 12:00.

Sunnuntai 28.04.2004

10:51

Ensimmäiset alkoivat valua paikalle ja saivat heti polkaista aamunsa käyntiin pienellä aamupalalla.

11:58

Puhelinsoitoin saatiin selville, että Helsinkiin yöpymään menneet 3 henkilöä olivat nukkuneet hieman pitkään. Odotimme mielenkiinnolla saapuvatko he lainkaan paikalle. Lyhyen keskustelun jälkeen päätettiin, että Minna pitää esityksensä aikataulussa joka tapauksessa.

13:35

Minnan esitys ja sitä seurannut keskustelu oli ohi ja seuraavaa esitys alkamassa. Tommi kertoo LDAP-protokollasta ja Ldaptor-ohjelmasta.

14:42

Esityksessä pidettiin tauko, jotta osallistujat saivat murua rinnan alle.

16:26

Tommi päätti esityksensä, jonka aikana muut saivat leikkiä Ldaptor-webgui:lla sisäverkossa. Tommi alkoi nevow-kirjaston Debian-paketoinnin, jota muut saattoivat seurata videotykiltä.

17:08

Tommi sai paketin valmiiksi ja keskusteltiin Debian-paketin luomiseen liittyvistä seikoista.

17:35

Luokat: