TuruxiKokous11042006

Turuxi-kokouksen pöytäkirja 11.04.2006

AOP 2006 -työpaja.

Aika, paikka, osanottajat

 • Pvm: 11.04.2006
 • Klo: 18:45-19:50
 • Sijainti: Turku-sali
 • Osallistujat
  • Tero Kuusela (pj)
  • Minna Kuusela
  • Tuomas Nurmi
  • Petri Salmela

Pienryhmien kokoaminen

Paikalla oli kovin vähän väkeä, eikä Tero ole paikalla AOP-päivänä. Näin ollen ryhmiin jakoa oli hyvin vaikea tehdä.

Päätettiin pyytää listalla mukaan halukkaita järjestäytymään ryhmiin. Aikaa on jäätävä mm. lupien hankkimiseen (paikat voidaan selvittää vasta ryhmämäärän ollessa tiedossa), joten takarajaksi ryhmiin ilmoittautumiselle asetetaan 25.04.

Materiaalin kokoaminen

Petrillä, Tuomaksella ja Terolla on jokaisella yksi kannettava tapahtuman käyttöön annettavaksi. Huomioitiin, että kannettavissa kannattaa olla ulkoinen hiiri.

Ubuntu-levyjä halutaan jakaa, Terolta edellisen ison tilauksen levyt jo loppu. Petri selvittää tilausta. Tämä tarkoittaa sitä, että esittelykoneissa kannattaa olla joka pisteellä kokeiltavissa perus-Ubuntu, jotta kävijöille voi näyttää konkreettisesti, mitä he levyllä saavat.

Mahdollisesti jakoon myös TheOpenCD. Tästä kuitenkin esitettiin epäilys, että siinä on joistakin tärkeistä ohjelmista vanhentuneet versiot. Nykytila täytyy tarkistaa.

On selvitettävä, mistä hankitaan pöydät. Kokoon taitettavat retkipöydät lienevät järkevä vaihtoehto. Tuoleja saa todennäköisemmin esittelypaikalta, mutta siihenkään ei voi täysin luottaa.

Tiedotus, markkinointi

Halutaan jaettavaksi esite. Tämän parantelemiseksi järjestetään työpaja Linux-Aktivaattorin vuosikokouksen jälkeen 22.04. Jo tässä työpajassa kirjattiin ylös kommentteja nykyisestä versiosta. Tero varmistaa, että esitte löytyy muokattavassa muodossa myös L-A:n Subversion-tietovarastosta.

Etukäteisjuliste halutaan ainakin paikkoihin, joihin esittelypöytiä tullaan pystyttämään. Tämä pitäisi siis suunnitella. Tomin työhön Agurin ja AOP 2005:n julisteen suunnittelussa on oltu hyvin tyytyväisiä, joten Tero kysyy hänen halukkuuttaan ja mahdollisuuksiaan suunnitella juliste tälläkin kerralla.

Lehtijuttu etukäteen olisi erittäin hyvä asia. Kysellään kontakteilta ja erityisesti Eliakselta kysytään apua tässä.

Tieto AOP:stä pitäisi saada Turun kaupungin verkkosivujen tapahtumakalenteriin.

Muu suunnittelu

Minna on selvittänyt lupa-asioita. Paikkakohtaisesti on neuvoteltava esittelyn sopimisesta ja paikat sekä niiden vastuuhenkilöt on sitten ilmoitettava poliisilaitokselle.

Tuomas ilmoitti haluavansa esittelemään pääkirjastoon. Muina mahdollisina paikkoina mainittiin mm. Hansa ja Forum. Nyt tiedossa olevilla kiinnostuneilla ja paikalle pääsevillä saataisiin kasaan vain yksi tai kaksi ryhmää.

Esittely rajataan vain Linux-alustaan, koska pisteillä on hyvin rajatusti tilaa. Työpöytäympäristöinä KDE ja Gnome. Esiteltävinä aiheina voisivat olla ainakin OpenOffice.org, Firefox/Konqueror, muokatut työpöydät (“mahdollisuus tehdä oman näköinen”, esim. kaksi eri tunnusta, joilla eri työpöydät) ja USB-muistitikun käyttö.

Joka pisteelle toivotaan kahta kannettavaa tietokonetta esittelyä varten. Ainakin toisessa tulisi mielellään olla langaton verkkokortti.

Seuraava työpaja

Antti voinee tarjota tilat. Kysytään häneltä mahdollisuutta järjestää työpaja 09.05. (ensisijainen) tai 10.05. klo 19:00 alkaen.

Luokat: